Profoto

Här är ett urval av Profoto som du hittar hos oss:

A2

Profoto A2 är den minsta studiolampan från Profoto och den första monolight i Profoto Clic-segmentet. Detta är ett perfekt komplement till Profoto A10 och B10X. Dessutom är Profoto A2 idealisk för fotografer som är nya på Profoto, eftersom det är den mest prisvärda Profoto-blixten.

• 100 Watt seconds.
• 10 f-stops
• Recycling time of 0,1 – 1,6 sec.
• 400 full power flashes.
• Large and intuitive display.
• Stand adapter and soft case included.
• Compatible with the OCF system through the new OCF Adapter II.

Mer info

Profoto

A1X

A1X är en Profoto-blixt in i minsta detalj – bara mindre. Det unika, runda lamphuvudet ger ett ljus som är både vackert och naturligt och har en mjuk avtoning. Dessutom är blixten väldigt smidig att använda, med supersnabb laddtid och ett batteri som håller länge så att du aldrig missar ett fototillfälle. Använd A1X när du är på språng – monterad på kameran eller som fristående blixt – och upplev ljusformning när den är som bäst, var du än befinner dig.

A1X och A1 är syskon. Likheterna är många, men A1X har lite mer av allt. Ett kraftfullare batteri, snabbare laddtid och ett uppdaterat användargränssnitt. Dessutom finns den i en version för Sony-kameror.

Den enda skillnaden mellan A1X (och dess föregångare A1) och alla våra andra studioblixtar är storleken. A1X och A1 är tillräckligt små för att rymmas i din hand, vilket gör dem till våra enda riktiga blixtlösningar för kameramontering. A1X har en ljuskvalitet som är naturlig och vacker på samma gång. Precis som de större Profoto-blixtarna i familjen har A1X ett runt lamphuvud som ger en mjukare avtoning – det är därför ljuset känns så naturligt.

Mer info

Ljus, Blixtaggregat & Tillbehör

B10X & B10X Plus

De båda B10X-ljuskällorna har många användningsområden. Det innebär att oavsett om du spelar in video eller tar stillbilder kan du alltid förlita dig på B10X och B10X Plus. De har även en rad användbara funktioner och egenskaper, som utökad ljuseffekt för fast ljus från 2 500 lumen till 3 250 lumen jämfört med B10 och B10 Plus. Det är en ökning med 30 %. Såväl B10X som B10X Plus har dessutom snabbare laddtider än sina föregångare.

Både B10X och B10X Plus är extremt lätta att använda med sina rena och användarvänliga gränssnitt och du är igång så fort du har tagit upp dem ur förpackningen. Det innebär att du kan lägga allt fokus på att skapa dina bilder i stället för att krångla med inställningar. Med Profoto-appen kan du enkelt se och ändra alla inställningar för ljuskällan direkt i din smartphone och installera nya uppdateringar på några sekunder.

Båda ljuskällorna har även Profotos Bluetooth-baserade AirX-teknik. Det innebär att du kan släppa loss den fulla kraften i B10X och B10X Plus även när du fotograferar med din smartphone, vilket gör att du kan fotografera, redigera och publicera med samma enhet. Därigenom kan du drastiskt minska tiden från kreativt koncept till publicerad bild.

Du får även massor av ljusformningsmöjligheter med de lätta OCF-ljusformarna som är mycket enkla att använda och över 120 andra ljusformare i Profotos sortiment.

Mer info

Ljus, Blixtaggregat & Tillbehör

B10 & B10 Plus

Nya Profoto B10 – Stort ljus i ett litet format. Vi vet att storleken har betydelse. Hur mycket utrustning du behöver bära har betydelse. Hur mycket utrymme du har att sätta upp och jobba med har betydelse. Att kunna röra sig obehindrat och framför allt: att kunna ta bilden, har betydelse. Profoto tänkte först och främst på storleken när de designade sin nyaste blixt. Den är verkligen liten. Men den presterar på nivåer långt över sin vikt.

Designad för ett enklare livProfoto B10

B10 och dess ljuskvalitet ger många kreativa möjligheter. Men användarvänligheten är också oerhört viktigt.

Det rena och minimalistiska gränssnittet gör att du kan börja fotografera så fort du plockar upp den från förpackningen. Batteriet går snabbt och enkelt att byta och du kan även ladda det under användning.

Det är superenkelt att utlösa och ställa in B10 trådlöst med valfri Profoto AirTTL Remote eller Profoto A1.u kan sikta och trycka av med TTL eller när som helst gå över till manuellt läge.

Med Profoto-appen kan du enkelt se och ändra alla B10-inställningar direkt i din smartphone och installera nya B10-uppdateringar på några sekunder.

Du kan spela in videor med dess fasta ljus och både ljusstyrka och färgtemperatur är enkla att justera för att blandas med det omgivande ljuset. Dessutom är det väldigt enkelt att montera B10 på ett kamera- eller blixtstativ och eftersom den är så lätt kan du även hålla den i handen.

Mer info


Profoto studiogeneratorer

Ända sedan Pro-1 blev lanserad 1968 har Pro-studiogeneratorerna satt standarden för vad man kan förvänta sig av high-end studiogeneratorer. Idag är Pro-8 den mest hyrda studiogeneratorn i världen, och det av en anledning. Stoltserande med extremt snabb uppladdningstid, blixthastighet utöver det vanliga och oöverträffad pålitlighet och färgstabilitet kommer en Pro-8 aldrig misslyckas med att ge det ljus du behöver.

Pro-11

Profoto Pro-11 kombinerar hastighet och kraft med nästa nivå Profoto AirX-anslutning. Upplev oöverträffad hastighet, kontroll och konsekvens för alla bildproduktioner som är stora och, ja, ännu större. Som sagt, med kraft kommer kontrollen. Det rena användargränssnittet med stora högupplösta skärmar ger relevant information med tydlighet och enkelhet.

Mer info

Pro-10

Den perfekta kombinationen av hastighet och effekt!
Profoto Pro-10 har rekordkorta brinntider på ner till 1/80 000 sekund. Det vore en underdrift att kalla den snabb.

Men det som verkligen utmärker Pro-10 är dess perfekta kombination av hastighet och effekt – 2400 Ws, närmare bestämt. Detta ger en enormt kraftig ljusstyrka, samtidigt som brinntiderna är kortare än hos någon annan blixt, oavsett effekt.

Tack vare denna kombination minskas begränsningarna dramatiskt för vad du kan och inte kan fotografera; allt från vattendroppar till vattenfall kan frysas med perfekt skärpa.

Även återuppladdningstiden är rekordsnabb. Pro-10 håller enkelt jämna steg med de snabbaste kamerorna, även på hög uteffekt. Detta gör att du enklare kan fånga det perfekta ögonblicket genom att fotografera med serietagning.

Allt detta i kombination med TTL och Profotos patenterade High Speed Sync-teknik (HSS) ger en blixt som klarar alla tänkbara utmaningar inom ljussättning.

I slutändan är Profoto Pro-10 mycket mer än världens snabbaste studioblixt – den ger din fantasi fritt spelrum. Det är hastigheten som överträffar alla förväntningar.

Mer info


Lamphuvuden till Pro & Pro-B-generatorer

Profoto D2

Profoto D2

D2 omdefinierar hastighetsbegreppet hos kompaktblixtar. Den kan frysa rörelser med brinntider ner till 1/63 000 sekund, ge 20 blixtar per sekund och synka med slutartider ner till 1/8 000 sekund.

Som fotograf ställs du inför en rad olika utmaningar varje dag. Därför skapade vi Profoto D2. Den är banbrytande eftersom den är världens snabbaste kompaktblixt.

Frys rörelse ner till 1/63,000 sekund, fotografera serietagning på 20 bilder per sekund, använd HSS för att synka med slutarhastigheter så snabba som 1/8000 sekund och fotografera snabbt och enkelt med TTL. D2 omdefinierar begreppet hastighet hos kompaktblixtar.

Så för första gången någonsin, oavsett vilket uppdrag du har, kan du alltid fotografera det snabbast möjligt med D2.

 • Brinntider ner till 1/63 000s
 • High-Speed Sync ner till 1/8 000s
 • Ger upp till 20 blixtar i sekunden
 • TTL och manuellt läge

Mer info

profoto

ProHead Plus

Den klassiska ProHead har lyst upp tidlösa fotografier mer än något annat blixthuvud i världen. ProHead Plus är standard lamphuvudet för vår Pro studio generatorer. Det är anmärkningsvärt lätt och kompakt i storlek, men så tuff och pålitlig som Pro generatorerna själva. ProHead Plus är kompatibelt med hela utbudet av Light Shaping Tools och stödjer Profotos zoomfunktion – en unik konstruktion som tillåter dig att forma ljuset genom att helt enkelt föra reflektorn fram och tillbaka över lamphuvudet.

 • – Överlägsen prestanda i ett tufft och kompakt hölje.
 • – Kompatibel med hela utbudet av Light Shaping Tools
 • – Det patentsökta “Perfect Arc” blixtröret ingår – ett arbetsamt kvarts blixtrör som garanterar perfekt ljus och maximerar sin livslängd.
 • – Mycket säker att använda tack vare det extra tjocka UV-reducerande glaslock och förseglad arc-proof anslutning.
 • – Temperaturstyrd fläkt håller lamphuvudet och tillbehören svala även under kraftig användning.
 • – Profoto Zoom Reflektor ingår – ett klassiskt och mycket mångsidigt verktyg som har tjänat fotografer över hela världen i mer än fyra decennier.

Mer info

Pro-B Head Plus

Har mycket gemensamt med ProHead Plus men saknar fläkt. Det gör huvudet mindre och lättare. Optimerad för att användas med Pro-batterigeneratorer. Pro-B Head Plus är vårt standard lamphuvud för våra Pro batterigeneratorer. Designen liknar ProHead Plus men behöver ingen fläktkylning tack vare dess mindre kraftfulla Inställningsljus. Detta gör att lamphuvudet är mindre, lättare och perfekt för på-plats fotograferingar. Pro-B Head Plus är kompatibelt med hela utbudet av Light Shaping Tools och stödjer Profotos zoomfunktion – en unik konstruktion som tillåter dig att forma ljuset genom att enkelt föra reflektorn fram och tillbaka över lamphuvudet.

 • Överlägsen prestanda i ett tufft och kompakt hölje.
 • Kompatibel med hela utbudet av Light Shaping Tools
 • Det patentsökta “Perfect Arc” blixtröret ingår – ett arbetsamt kvarts blixtrör som garanterar perfekt ljus och maximerar sin livslängd.
 • Mycket säker att använda tack vare det extra tjocka UV-reducerande glaslock och förseglad arc-proof anslutning.
 • Profoto Disc Reflektor eller Profoto Zoom Reflektor ingår.

Mer info

ProTwin

Ett lamphuvud med två kontakter och två blixtrör. Koppla kontakterna till två olika generatorer och få dubbel effekt eller koppla båda till samma generator och halvera blixttiden. ProTwin är det enda lamphuvudet med två ingångar och två blixtrör. Anslut båda kontakterna till en generator och halvera blixttiden. Anslut varje kontakt till separata generatorer och får dubbelt så mycket kraft och en dubbelt så snabb återuppladdningstid. Bortsett från dessa uppenbara skillnader så delar ProTwin sin kompakta storlek och tåliga konstruktion med ProHead Plus.

 • Överlägsen prestanda i ett tufft och kompakt hölje.
 • Dubbla arbetssamma kvarts blixtrör som levererar upp till 9600 Ws ljus.
 • Kompatibel med hela utbudet av Light Shaping Tools
 • Mycket säker att använda tack vare det extra tjocka UV-reducerande glaslock och förseglad arc-proof anslutning.
 • Mycket säker att använda tack vare det extra tjocka UV-reducerande glaslock och förseglad arc-proof anslutning
 • Profoto Magnus Reflektorn ingår – ett smart verktyg som maximerar ljusflödet samtidigt som en den håller en jämn ljusspridning och begränsad punkt-effekt.

Mer info

ProRing Plus

Placera linsen i mitten av den ringformade blixten och du får ett unikt ljus med markanta skuggor. Modefotografer väljer ProRing Plus när de vill ha ett direkt och framstående huvudljus utan hårdhet. Vissa föredrar det eftersom det är monterat på kameran och är lätt att flytta runt. Andra älskar det tack vare det unika reflektionsljus den skapar. Man kan inte säga att det finns ett rätt eller fel sätt att använda ProRing Plus. Liksom alla andra Pro-huvuden är ProRing Plus byggd för att hålla en livstid.

 • Kan antingen fästas på ett stativ eller direkt på kameran.
 • Skapar ett direkt ljus utan hårdhet.
 • kapar ett unikt reflektionsljus.
 • UV-reducerande blixtrör och arc-proof anslutning.
 • Utformad att klara åratal av intensivt användande.
 • Kompatibel med en mängd Light Shaping Tools.

Mer info

ProRing2 Plus

Placera linsen i mitten av den ringformade blixten och du får ett unikt ljus med markanta skuggor. ProRing2 Plus kommer med en inbyggd fläkt och inställningsljus för ökad kontroll. Modefotografer väljer ProRing 2 Plus när de vill ha ett direkt och framstående huvudljus utan hårdhet. Vissa föredrar det eftersom det är monterat på kameran och är lätt att flytta runt. Andra älskar det tack vare det unika reflektionsljus den skapar. Man kan inte säga att det finns ett rätt eller fel sätt att använda ProRing 2 Plus. ProRing 2Plus skiljer sig från ProRing genom att den har en inbyggd fläkt och ett kraftfullt 200 W inställningsljus som kan användas för att eliminera röda ögon. Liksom alla andra Pro-huvuden är ProRing Plus byggd för att hålla en livstid.

 • Kan antingen fästas på ett stativ eller direkt på kameran.
 • Skapar ett direkt ljus utan hårdhet.
 • Skapar ett unikt reflektionsljus.
 • UV-reducerande blixtrör och arc-proof anslutning.
 • Utformad att klara åratal av flitigt användande.
 • Kraftfullt 200 W inställningsljus
 • Kompatibel med en mängd Light Shaping Tools.
 • Temperaturstyrd fläkt håller lamphuvudet och tillbehören svala även under kraftig användning.

Mer info


Off-Camera Flash

Off-Camera Flash är en blixt att ta med sig vad målet än är. TTL-funktionen klarar av att ljussätta även under de svåraste ljusförhållandena. Frånvaron av sladdar tillåter din kreativitet att flöda fritt. Vårt komfortabla och bärbara off-camera kit är utformat med just detta i åtanke.

B1X

Kraft med ett syfte – det är det bästa sättet att beskriva B1X. Och själva syftet är klart och tydligt: vi vill att bildskapare över hela världen ska kunna förverkliga sina visioner. Om dessa visioner sedan tar dem halvvägs uppför en bergssida, tvingar dem att bemästra solens ljus mitt i en öken eller kräver att de hänger från en klippa med Medelhavet brusande nedanför – då är det bara att acceptera läget.

Det är därför LED-inställningsljuset har 80 % högre ljusstyrka, batteriet rymmer 50 % mer kraft och B1X har det bredaste HSS-intervall du kan hitta på en blixt.

Vi vill helt enkelt att du ska få rätt mängd ljus, precis där du behöver det. Och viktigast av allt är att inget ska få sätta stopp för din fantasi.

Mer info

B2

B2 är definitivt inte en blixt som du bara använder på hemmaplan. Med TTL-funktionen kan du fotografera med automatik i de svåraste ljusförhållanden och med HSS-funktionen kan du ta kontroll över och forma ljuset till och med i fullt dagsljus. Dessutom får du gott om kraft till ditt förfogande, då blixten är fem gånger så kraftfull som den genomsnittliga kamerablixten. B2 passar även perfekt för ljusformning med ett specialanpassat utbud av OCF-ljusformare som är framtagna för maximal mobilitet och enkel användning.

Eftersom blixtgeneratorn är så liten och lätt och lamphuvudet så kompakt kan du alltid ligga steget före när du är i händelsernas centrum. Utrustningen passar perfekt i den praktiska bärväskan och ger dig en portabel blixtlösning som bara väger strax över 2 kg. Du kan arbeta fritt och utan begränsningar och röra dig precis som du vill, med blixten antingen monterad på kameran eller separat, vilket gör B2 perfekt för hektiska evenemang där du behöver full flexibilitet eller när du fotograferar utan assistans.

Mer info

Vill du att vi kontaktar dig?